Haydarpaşa Lisesi Haydarpaşa Lisesi Bülteni - Kasım 2017
Kasım 2017 Bülteni

Yenilenen BT Sınıfımız ve Robotik Laboratuvarımız Hizmete Girdi.

Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı üyesi Enver Yücel´in katkılarıyla yenilenen BT sınıfımız hizmete girdi. Açılış törenine Enver Yücel´in yanısıra Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Emin Baş, Haydarpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, Spor Kulübü Başkanı Tayfun Kardeş, Okul Aile Birliği üyelerimiz ve mezunlarımız katıldı. Yenilenen müfredatla hazırlık sınıflarında zorunlu olarak verilmeye başlanan Bilgisayar Bilimi derslerinde kullanılacak olan sınıfımız aynı zamanda Robotik Kulübü öğrencilerimizin çalışmalarını yürüteceği bir laboratuvar görevi de üstleniyor. Fotoğraflar için tıklayın.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca okulumuzda
  Bilim Buluşmaları

Haydarpaşa Lisesi ve TAF Network iş birliği ile başlattığımız Bilim Buluşmalarının ilkinde Stanford Üniversitesindeki laboratuvarında tıp alanında çalışmalarına devam eden, Prof. Dr. Utkan Demirci telekonferans yöntemiyle öğrencilerimize seslendi. Ayrıntılar için tıklayın.

Global Scribes Partner Okullar Buluşması
  Kariyer Günleri: Diş Hekimliği

Öğrenci Meclisinin Rehberlik Servisi danışmanlığında gerçekleştireceği Kariyer Günlerinin birincisinde Diş Hekimliği düşünen öğrencilerimiz bu meslekle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi oldular. Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı ve aynı zamanda bir diş hekimi olan Emin Baş, öğrencilerimize mesleki deneyimlerini aktardı.
Ayrıntılar için habere buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Mezunumuzla Röportaj: Mustafa Çaldağ

BT Sınıfı ve Robotik Laboratuvarı Açılışı
  İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca Okulumuzda

Her öğretim yılında yaklaşık yirmi beş mezunumuzun tercih ettiği İTÜ´nün rektörü Sn. Karaca, konferans salonumuzda öğrencilerimize İTÜ'de yürütülen projeler ve bazı bölümler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Sn. Karaca, geçen yıl İstanbul Teknik Üniversitesine en fazla öğrencinin Haydarpaşa Lisesinden geldiğini ifade ederek okulumuza plaket takdim etti. Fotoğraflar için tıklayın.

Bilim Buluşmaları, Prof. Dr. Utkan Demirci
  Global Scribes Partner Okullar Buluşması

UNESCO himayesinde yürütülen bir proje olan 'Global Scribes'ın partner okullar buluşmasına ev sahipliği yaptık. Ayrıntılar için tıklayın.

Kariyer Günleri - Diş Hekimliği
  Bir Mezunumuzla Röportaj: Mustafa Çaldağ

Haydarpaşa Lisesi mezunu ve uzun yıllar müdür yardımcılığı yapmış olan, yaşayan tarih Mustafa Çaldağ hocamız ile röportaj yaptık. Okumak için tıklayın.